Повторен палеж унищожи автопарк на семейство от с. Братя Кунчеви

211

Втори по ред умишлен палеж унищожи нови два автомобила на препитаваща се с калайджийство фамилия от старозагорското село Братя Кунчеви. Сигналът за горящи микробус „Ситроен“ и лека кола „Опел комбо“ е бил подаден от 38-годишен местен жител призори на 9 декември. До пристигането на огнеборците пламъците били потушени от семейството на 38-годишния Димитър Данчев. Возилата се водели на 32-годишната му съпруга, огънят е унищожил предницата на бусчето и задните врати на „Опел“-а.

При направения оглед са установени следи от умишлен палеж. Това е втори по ред за автомобилите на семейството. Първият бе към 04:41 часа на 24 ноември, тогава бяха унищожени „Опел Астра“, „Опел комбо“ и микробус „Мерцедес“, притежания на по-големия брат, 40-годишния Петко Данчев.

Според близки на калайджиите огнената вендета била поръчана от жител на близкото село Дълбоки, с когото фамилията водела от доста време финансови спорове. По двата случая са образувани досъдебни производства по член 330 от НК за умишлен палеж, до момента няма установени извършители и поръчители.

Христо ХРИСТОВ