Пламен Йорданов: Структурите на ГЕРБ в Старозагорска област са в добра кондиция

95
Срещата на ГЕРБ с актива в Казанлък

Действията на Цветан Цветанов не ме притесняват, обяви областният координатор на партията

„Ние сме достатъчно активни и в добра форма.“ Това заяви пред „Старозагорски новини“ областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Пламен Йорданов. През седмицата ръководството на партията на местно ниво проведе среща с партийния си актив в Казанлък. Освен Йорданов участие във форума взеха кметът на града Галина Стоянова и народните представители Емил Христов и Маноил Манев. Областният координатор на ГЕРБ бе категоричен, че на този вид среща не бива да се гледа като на своеобразен старт на предизборната кампания. „Заради извънредното положение в страната и опасността от коронавируса през последните месеци нямаше как да проведем подобен партиен форум. След нормализиране на обстановката преценихме, че е време да стартираме подобен род събрания“, обясни Йорданов. Сред темите, дискутирани по време на партийната сбирка, е била и тази за актуалната политическа обстановка в страната. Това е втората подобна проява от страна на ГЕРБ в областта след форума в Стара Загора преди десетина дни, в който участие взе министър-председателят и лидер на формацията Бойко Борисов, както и представители на правителството. По думите на Йорданов структурите на най-голямата политическа сила у нас се намират в добра кондиция. „Виждаме, че ядрото на нашата организация е мотивирано да работи и то най-вече в посока на реални и видими резултати по места“, определи Йорданов.

На въпрос за очаквания нов политически проект на Цветан Цветанов областният координатор на ГЕРБ коментира, че няма притеснения относно активността на доскорошния втори човек в партията. Пламен Йорданов подчерта, че резултатите от местните избори през 2019 г. са показали, че организацията в страната се справя много добре. Той припомни, че в Старозагорска област ГЕРБ успя да извоюва още две кметски места. „Мен лично действията на Цветан Цветанов не ме притесняват. Във времето назад се е случвало и други да предприемат подобни политически действия. Нека припомним съдбата на партия „Баста“ през 2013 г., която влезе с гръмка заявка, но на практика се видя, че това не доведе до никакъв резултат. Избирателите на ГЕРБ виждат ясно как работим всички ние и оценяват свършеното от нас по места“, посочи Йорданов.

Срещите със структурите на ГЕРБ в областта ще продължат и в следващите седмици. До няколко дни ще бъде организирана и дискусия в Чирпан, допълни областният координатор на партията. „За изминалите 6 месеца там бе свършена много работа и това трябва да бъде обяснено на жителите на общината. Имахме град с блокирани сметки, без спечелен европейски проект и без перспектива. С избора на Ивайло Крачолов това се промени. Иска ми се сега да поговорим за направеното през това време и за онова, което предстои от тук нататък“, уточни Пламен Йорданов.

Живко ИВАНОВ