Пияна сервитьорка отнесе 6-месечна условна присъда

81

С шестмесечна условна присъда се размина 24-годишна сервитьорка от старозагорско заведение, която била хваната да шофира личното си „Ауди“ с 1.27 промила алкохолно съдържание в кръвта.

Младата С.И. била спряна от патрул по пътя между село Борилово и Стара Загора рано сутринта на 15 юли т.г., при проверката с дрегера лъснало, че вечерта за дамата е била доста бурна. В открито заседание на 5 август състав на Районния съд е одобрил постигнатото между обвиняемата и наблюдаващия прокурор споразумение, по силата на което С.И. се признава за виновна и се съгласява на престой в затвора за шест месеца при отложено за 3 години изпълнение на наказанието. Съдът се „смилил“ над дамата и не е наложил парична глоба за простъпката й, но пък й е наложил забрана да сяда зад волана за следващите 6 месеца.

С аналогична присъда се разминала и връстница на сервитьорката, която бе изправена пред Темида за кражба на 3 бона от жилището на свой познат на улица „Железничар“ в Стара Загора.

24-годишната П.И. разбрала от своя приятелка, че гаджето й държи крупната сума и че през вечер отсъства от дома си. След бързо запознанство и приятно изкарана вечер в ресторант крадлата научила от Н.Р. къде оставя резервния ключ. Парите били задигнати през нощта на 5 август м.г., извършителката била спипана през септември, когато на две вноски върнала „заема“. Изпълнението на наказанието е отложено за срок от 3 години.

Христо ХРИСТОВ