Писателката Ами Тола гостува в Павел баня

129

Младата писателка Ева Иванова, чийто псевдоним е Ами Тола, гостува в Павел баня, където се срещна с ученици от двете средни училища и жители на града. По време на творческата среща в НЧ „Напред – 1903“ писателката даде примери, че светът не свършва с телефоните, таблетите и компютрите, а във всичко останало, което ни заобикаля. Авторката обясни на младежите, че трябва да контактуват помежду си, да се гледат в очите, защото очите са онези прозорци, които ще им покажат нови хоризонти, ще ги отведат далеч и ще им помогнат да създадат нови познанства и приятелства. Така ще усетят и видят колко пъстър и многолик е светът.

Ева Иванова – Ами Тола, е родена в град Казанлък. През 2011 г. завършва бакалавър „Връзки с обществеността“, а през 2014 г. – магистратура по „Креативна комуникация“ към СУ „Св. Климент Охридски“ с отличие.

Тя е автор на романа „Заблудения завоевател“, който е издаден през 2010 г., на наръчника за фрийлансъри – „Гледай си работата“, както и на сборник с пиеси „Катарзис I“, съдържащ пиесите – „Вагон“, „Добро утро, мой малък ад!“, „Долу-Горе“, както и на пиеси за деца в рими по Шарл Перо „Моя Пепеляшке“, „Котаракът в чизми“ и „Червената шапчица“.

Ева Иванова е и преводачът (от български на английски език) на туристическия каталог на Община Павел баня, който бе отпечатан специално за Международното туристическо изложение, провело се през февруари т.г. в столицата.

Гостуването на Ами Тола в Павел баня е част от инициативите в рамките на тазгодишните Чудомирови празници и е плод на съвместната дейност на читалище „Напред – 1903 г.“ – Павел баня, и Литературно-художествен музей „Чудомир“ – Казанлък.

(СН)