Петър Колев остава на кормилото и отсече: „Без повече обяснения, предстои ни много работа!“

58

„След проведена среща между ръководството на ПФК „Берое“ и Петър Колев бихме искали да информираме привържениците на „зелено-белите“ и футболната общественост, че Колев ще продължи да води отбора в оставащите мачове и през следващия шампионат“, се казва в официално прессъобщение, публикувано на сайта beroe.bg.

„Смятаме, че Колев и неговият щаб са изцяло отдадени и привързани към името „Берое“ и с техния хъс за работа ще допринесат за предстоящи успехи!“, допълват от пресцентъра.

От там предават и думите на наставника след срещата с ръководството: „Искам да изразя безкрайната си благодарност към ръководството на „Берое“, към целия екип на отбора, към моите приятели, познати и не на последно място към моето семейство за подкрепата, която ми оказаха последните дни след първия ми мач като старши треньор на „Берое“. Всички вие ме накарахте да се почувствам щастлив и горд. Накарахте ме да осъзная и разбера, че когато човек е искрен в емоционалността си и по-точно в проявата си на сантиментална слабост, е нормално да допусне грешка. Накарахте ме да разбера, че единственото нещо, за което мога да съжалявам в действията си, е спонтанният ми отказ да продължа да изпълнявам функциите си на старши треньор на отбора. В повече подробности и обяснения не желая да влизам, защото всеки има право да тълкува нещата, както пожелае. Знам, че най-важните хора са зад мен и ще се справя. Предстои ни много работа. Пожелавам на всички да са здрави и щастливи, за да успеем.“

(СН)