Петима старозагорци дадоха клетва в 46-ото Народно събрание

1757

Петима от всичките 240 народни представители, които днес положиха клетва в 46-ото Народно събрание, са от Стара Загора. Това са Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, Павела Митева от „Има такъв народ“, Георги Гьоков от „БСП за България“, Тунджай Йозтюрк от ДПС и Светослав Колев от „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Двама от новозаклелите се депутати от Старозагорски избирателен район са от Казанлък – Илияна Жекова от ГЕРБ-СДС и Живка Железова от „Има такъв народ“. В новия парламент има още един казанлъчанин – Халил Летифов. Той беше водач на листата на ДПС в Старозагорско, но избра да бъде депутат от Благоевград.

Гълъбово е представено в НС от Тихомир Тенев от ИТН. Останалите трима живеят в София – Георги Кадиев от „БСП за България“, доц. Атанас Славов от „Демократична България“ и бившият министър на МОН и водач на листата на ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев. Той обаче е родом от село Априлово, общ. Гълъбово, средното си образование е завършил в Стара Загора и определя себе си като старозагорец.

По-важното, разбира се, е 11-те народни представители от Старозагорски избирателен район да изпълнят дадените предизборни обещания пред своите избиратели и да работят за благото на района, който ги изпрати в най-висшата институция на Република България.

(СН)