Петима борци-беройци излизат за медали на тепиха в Букурещ

44
Треньорът на "трикольорите" и на свободняците-беройци Диан Динчев е категоричен, че прочутата заралийска борцова школа в момента разполага с изключително талантливо поколение

През уикенда националните отбори по борба на България ще участват в силен международен турнир. Престижната надпревара е във възрастовата група кадети и ще се състои в румънската столица Букурещ. Тя ще бъде полезна проверка за младите ни борци преди европейското първенство за момчета и момичета, което ще се проведе в столичната зала „Асикс Арена“ в края на месеца – между 28 и 30 май.

В селекцията, която ще излезе на тепиха в северната ни съседка, попаднаха и четирима борци от свободния стил на СК „Берое“ – Стара Загора. В категория до 60 кг за отличието ще спори Калоян Атанасов, в категория до 65 кг – Дянко Дянков, в категория до 80 кг – Радомир Стоянов, в категория до 110 кг – Мариян Николов, а при 73-килограмовите кадетки мишци ще кръстосат Ванеса Георгиева. Треньори на свободняците са заралията Диан Динчев и Мариян Стойнев.

В Букурещ България ще има свой представител и сред съдиите – Васви Сахатчиев.

Георги ГЕРЕНОВ