Петел и японски кокошки станаха жертва на междусъседски спор

60

62-годишен собственик на вилен имот в местността Седми километър край Стара Загора е задържан от полицията след сигнал за задигнати в същия район породист петел и пет японски кокошки.

Сигналът бил подаден на 10 декември от 76-годишен мъж, който открил, че в негово отсъствие от импровизирания му зоокът, където отглеждал пернатите в компания на десетина зайци, пони и сърничка, са изчезнали закупените преди седмица атрактивни кокошки и мъжкарят.

Седмица по-късно униформените от старозагорското Второ РУ „Полиция“ стигнали до извършителя, който върнал част от плячката.

В хода на досъдебното производство станало ясно, че крадецът преди време влязъл в остър междусъседски спор за поставена според него неправилно ограда между двата имота. По време на поредния скандал били отправени заплахи за убийство от по-възрастния мъж, извадена била дори ловна пушка. Кражбата била своеобразно отмъщение, твърдял извършителят, който междувременно заклал гласовития петел, а японките скрил в мазето на вилата си. Според запознати споровете между мъжете датирали от поне три десетилетия, периодично двамата се жалели един от друг с различни аргументи. Преди да се пенсионира, по-възрастният за известно време бил началник на по-младия и още тогава двамата трудно се понасяли. Враждата ескалирала, когато по случайност станали съседи по вили.

Христо ДИМИТРОВ