Пенсиониран военен от Нова Загора се обеси в болницата на софийския затвор

143

Пенсиониран военен от Нова Загора, който на 22 юни нападна съпругата си на работното й място и след като й нанесе 4 тежки рани с нож в гърба и корема, направи опит да се самоубие, е намерен мъртъв в болничната стая, съобщиха от Сливенската окръжна прокуратура.

Тялото на Иван Колев е открито обесено от охраната на болницата при Централния софийски затвор около обяд на 2 юли. Мъжът прекара няколко животоспасяващи операции в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, след стабилизирането на състоянието му бе поставен под охрана заради наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 24 юни.

На 30 юни пациентът е бил приведен под конвой в София, където е настанен в болницата при затвора, уточни зам. изпълнителният директор на сливенската МБАЛ д-р Хрисант Хрисантов. По думите му при тях продължава да бъде хоспитализирана съпругата, 54-годишната Мая Колева, чието състояние след направените й операции продължава да бъде тежко.

„Съобщиха ни за самоубийството на Колев в четвъртък, но нямам подробности, не зная дали е оставил някакво предсмъртно писмо. На този етап образуваното досъдебно производство по чл. 115, вл. чл. 18, ал. 1 от НК не е прекратено, наблюдаващият колега е разпоредил извършването на няколко съдебно-медицински и психиатрични експертизи“, коментира Пламен Стефанов, административен ръководител на Окръжната прокуратура в Сливен.

Опита да убие съпругата си Колев направи на работното й място, пред сградата на улица „Петко Енев“, където се помещават новозагорската общинска служба „Земеделие“ и Районната прокуратура. Според първоначално събраните данни агресията била от ревност, от няколко дни жената се изнесла от семейното жилище и това вбесило съпруга. Колев си е нанесъл общо 4 рани с ножа в областта на корема, когато медиците от новозагорския спешен център го качвали на носилката, за да го транспортират, той само изстенал: „Оставете ме да умра и без това ще ме осъдят на смърт!“.

Христо ХРИСТОВ