Педофил влиза в затвора за 16 месеца

168

16-месечна ефективна присъда „лишаване от свобода“ постанови състав на Районен съд – Стара Загора, спрямо 30-годишен мъж, който на 2 октомври пробвал да задоволи сексуалните си мераци с 12-годишната дъщеря на приятелката си.

Изправеният пред Темида Божидар Юриев е признал изцяло фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Присъдата е постановена в условията на съкратено съдебно следствие при което първоначалният размер на наказанието е намалено с 1/3. То ще трябва да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Сигналът срещу Юриев е бил подаден от майката на 2 октомври, когато мъжът нахълтал в банята докато момичето се къпело и започнал стръвно да го опипва по тялото с намерение да изпита плътска наслада. Детето се развикало и успяло да изблъска похотливеца, който потърсил убежище при свои близки в града. От задържането му часове по-късно до произнасянето на присъдата той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Първоначално Юриев отричаше да е имало посегателство и че уж само „надникнал“ в банята, а приятелката му, от която има две деца го „натопила“ заради скорошен скандал.

Петър ХРИСТОВ