Павел баня избра своята Царица Роза `2021

180
Новата Царица Роза на Павел баня бе коронясана лично от кмета Иса Бесоолу

Снощи се състоя красива церемония по коронясването на Царица Роза – Павел баня `2021. Тя бе избрана от жителите на курортното градче чрез онлайн гласуване. Новата Царица Роза е Габриела Касева, която спечели 1311 гласа.

Нейна първа подгласничка стана Петя Дончева с 1205 гласа. Онлайн вотът отреди за втора подгласничка Цветелина Петрова, която получи 731 гласа.

Новата Царица Роза бе коронясана лично от кмета на Павел баня Иса Бесоолу, който й подари и златно колие. Община Павел баня осигури за всички 12 участнички ваучери за спортно облекло и подарък – декоративна роза – символ на долината и Павел баня.

Съгласно приетия статут Царица Роза – Павел баня, става представително лице на Общината до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2022 г. През това време тя ще може да придружава кмета Иса Бесоолу при гостуване на делегации и официални срещи у нас и в чужбина и да представя Павел баня на конкурса за избор на Царица на долината на розите.

За първи път в провеждането на конкурса Царица Роза на сцената снощи се качиха и кандидатите за Цар на минералната вода. Кой от шестимата претенденти за короната ще е получил най-голям брой гласове в онлайн гласуването ще стане ясно в събота (12 юни) в 12:00 часа.

Гласуването за Цар на минералната вода започна днес.

За него Община Павел баня осигурява парична награда, а за всички кандидати – ваучер за спортно облекло.

(СН)