Павелбанските пожарникари получиха подарък от кмета Иса Бесоолу за празника си

661

По случай професионалния празник на българските огнеборци кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу подари на местните пожарникари чисто нова моторна пръскачка STIHL за гасене на горски пожари. Градоначалникът благодари на служителите на Пожарната за бързата им и успешна намеса в гасенето на пожари, като засвидетелства признателност и уважение към труда им.

Новата придобивка ще бъде от помощ на огнеборците, още повече че въздушната струя на изхода на машината осигурява голям обхват на действие и дава възможност по-рационално да бъдат покрити по-големи площи. Пълненето на пръскачката става бързо и лесно, без разливане на вода. Уредът е с модерен двигател с ниско ниво на шум и нова технология за осигуряване на висока мощност при нисък разход на гориво. С помощта на допълнително монтиращите се решетки може да бъде променяна посоката и формата на разпръскваната водна струя.

Подаръка кметът Иса Бесоолу връчи лично на началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Павел баня Минчо Минчев в присъствието на колегите му огнеборци. Тази вечер градоначалникът дава вечеря за павелбанските пожарникари, на която заедно ще отбележат професионалния им празник.

(СН)