Още една компания с чуждестранно участие внесе инвестиционно намерение за Индустриална зона „Загоре“

536

В рамките на три месеца трети инвеститор внесе свое инвестиционно намерение в старозагорската Индустриална зона „Загоре“. Стартъп компания с чуждестранно участие, която налага нова и модерна технология за обработка на продукти, тази седмица официално е входира инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Зоната, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Инвеститорът е заявил желание да придобие малко над 4 дка земя, като намерението му е да изгради фабрика, която да работи в симбиоза с местните производители. Планираната инвестиция на компанията е в размер на над 6 млн. лева, като плановете са да бъдат наети на работа 100 човека. Целта на фирмата е да изнесе и развие своята производствена линия и технологично производство. Реализираната продукция ще бъде за износ.

В Индустриалната зона „Загоре“ до момента са продадени 8 имота, за останалите също се водят разговори.

„Не можем да отречем, че се радваме на добри резултати по отношение на инвеститорски интерес и реализация на инвестиционни намерения. Отдавам това на добре свършената ни работа през предходните няколко години. Стремежът ни да се наложим като част от добрите практики в областта дава своето отражение. На територията на „Индустриална зона Загоре“ АД може да видите реализирани проекти, а не просто ниви“, заяви изпълнителният й директор Радослав Танев.

(СН)