От 31 август Стара Загора отново ще стане Столица на бирата

344

Ако ковид пандемията не донесе нови „изненади“, в Стара Загора от 31 август до 4 септември е планиран традиционният фестивал „Beerфестът“. Седмото издание на феста отново ще превърне Града на липите в Столица на бирата, сцена за любими български музиканти и много настроение.

За сезон 2022 организаторите на „Beerфестът“ от Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, освен богато музикално шоу с тематични вечери, са подготвили и много изненади по случай честването на 120-годишнината на емблематичната фабрика.

И тази година фестивалът ще бъде с вход свободен, а музикалната програма – изпълнена с богатство и разнообразие от стилове. На сцената ще се качат както някои от вече познатите изпълнители от минали години, така и нови за „Beerфестът“ имена. Старт на петдневния фест ще дадат гласовете на изключителните „Керана и космонавтите“, Орлин Павлов и Веселин Маринов. Отново не са пропуснати и любителите на хип-хоп музиката. Тази година те ще бъдат зарадвани с изпълненията си на живо WoshMC, Секта, DJ Stevie G и DJ Stanchika, FO & Peeva, Billy Hlapeto & D3MO. Своето място в програмата имат и старозагорските групи Overground Brass Band и RockStage, последвани от „Мери Бойс Бенд“, заедно с Риа, D2, SEVI и Джони Джоели. Знаково ще бъде присъствието и на любимата Тони Димитрова. Специална е и последната вечер, посветена на българския фолклор и етно музиката, в която публиката ще пее под звездите заедно с Deep Zone Project, Богдана Петрова и Деси Добрева с „Лудо Младо Бенд“.

„Вълнуваме се да посрещнем отново големи български и чужди имена в Стара Загора. Радваме се, че събитието набира все повече популярност не само в нашия регион, нямаме търпение за пореден път да бъдем домакини на един от най-обичаните бирени фестивали в страната“, коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„Седмото издание на „Beerфестът“ е наистина специално за нас. През годините почитателите на качествената бира и музика не спираха да изпълват поляната на парка с настроение и да създават незабравими спомени с близките си хора. Това наложи събитието като чакан и желан ежегоден празник за града. През 2022 г. сме щастливи, защото имаме честта да отпразнуваме нашия 120-годишен юбилей с онези, които наистина ценят и обичат цялото ни богатство от бири и сайдери“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“ АД, част от корпорация Heineken.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и с времето постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook – https://www.facebook.com/theb

(СН)