От ВМРО питат защо кмет от ДПС от 2 месеца не е на работа

879
Кметът на Калитиново Иван Костадинов съобщи, че от понеделник е на работа

„В отпуск съм, няма нищо незаконно в това“, заяви кметът на Калитиново Иван Костадинов

Кметът на старозагорското село Калитиново Иван Костадинов, избран от политическа партия ДПС, не се е явявал на работното си място повече от два месеца. Сигналът за това подадоха жители на селото до общинските съветници от ВМРО в Стара Загора, съобщиха от ВМРО.

„При срещите като общински съветници с жителите на село Калитиново получихме информация, че кметът на селото не е ходил на работа от 15 декември 2020 г. Дори и да ползва полагаемия си платен отпуск от 22 работни дни, то той отдавна би следвало да се е върнал на работа“, посочи общинският съветник от ВМРО Антон Андонов.

Заедно с колегата си Никола Чакалов те настояват от Община Стара Загора да бъде извършена проверка дали и как точно кметът на Калитиново изпълнява задълженията си по Закона за местната власт и местното самоуправление.

„Очакваме проверката да установи къде се намира г-н Костадинов и как като кмет на населено място, призван да се грижи за него и жителите му, изпълнява задълженията си по закон. Или може би в Калитиново се прилага моделът за дистанционно управление. Всеки български кмет трябва да бъде в пряко съдействие на гражданите“, допълни Андонов.

Пред медията ни кметът на Калитиново Иван Костадинов съобщи, че от понеделник – 22 февруари, той ще е на работно си място. „До сега ползвах платения си годишен отпуск и остатъци от отпуски от предходни години. В момента съм в неплатен отпуск, тъй като наскоро се завърнах от чужбина и си наложих самоизолация заради пандемията от СОVID-19. Няма нищо незаконно в това, всичко е съгласувано в Община Стара Загора“, обясни Костадинов.

(СН)