Отново ще предаваме капачки за бъдещето в родния град

275

На 16 октомври за девети пореден път в Стара Загора ще се проведе кампанията „Капачки за Бъдеще“. Предаването на събраните капачки ще се случи от 10:00 до 14:00 часа на паркинга на Парк МОЛ Стара Загора. За пръв път в настоящата кампания ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

Преди по-малко от година организаторите от СНЦ „Зелени Балкани“, в сътрудничество с Международния младежки център – Стара Загора, обявиха, че със събраните средства ще бъде закупена детска неонатална линейка. Тя вече е факт и ще бъде дарена веднага след приключването на настоящата кампания.

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, от СНЦ „Зелени Балкани“ съобщиха: „Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет – идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължаваш по пътя да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш. Няма да има грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад „Батенберг“ е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и ще го натоварят на специален за целта камион“.

(СН)