Отвориха системата за регистрация за второ класиране на първокласниците в Казанлък

50

От днес, 10 юни, до 15 юни, включително, системата за електронен прием на деца в първи клас и в подготвителни групи в училищата в град Казанлък е отворена за регистрация и редакция на заявления за участие във второ класиране на неприетите деца, съобщиха от пресцентъра на Общината. Всички родители, които желаят да редактират вече подадено заявление или да регистрират ново за участие във второ класиране, могат да го направят онлайн на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училищата. От Общината напомнят, че класирани деца на първо класиране, но незаписани в указания срок, трябва да регистрират ново заявление за участие във второ класиране.

Свободните места по училища са публикувани на официалната страница за електронен прием. Класирането ще бъде обявено на 17 юни, а срокът за записване е от 20 до 22 юни, включително.

Срокът за кандидатстване за III класиране е от 24 до 28 юни, включително. Резултатите ще бъдат публикувани на 30 юни, а записването е в периода от 1 до 5 август, включително.

Пълният график за прием в училищата може да бъде разгледан на страницата на Община Казанлък в раздел „Дирекции и отдели“ – „Образование и стратегическо планиране“ – „Образование“ – „Училища“, както и на https://school.kazanlak.bg за първи клас и https://school.kazanlak.bg:8443 за подготвителни групи в училищата. На посочените страници е достъпна и системата от правила за електронен прием в подготвителни групи и първи клас.

(СН)