Осъждан 18 пъти за тежки престъпления 23-годишен мъж отново влиза в затвора

1147

Присъда от 8 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим постанови Районен съд – Казанлък, спрямо 23-годишния М. Н., осъждан 18 пъти за тежки умишлени престъпления.

Съдебният състав го е признал за виновен в извършването на кражби в периода от 1 до 5 октомври 2022 г. в Мъглиж и Казанлък, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление. В Мъглиж, чрез счупване на прозорец на лек автомобил, М. Н. отнел мобилен телефон и ученическа раница с намиращите се в нея принадлежности. На паркинг в Казанлък откраднал лек автомобил и направил опит да отнеме друг такъв. Всички причинени с престъпните деяния щети са на обща стойност 3447 лева.

Пред Районен съд – Казанлък, делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното на М. Н. наказание е намалено с една трета. Съдът е приложил законовата процедура, след като подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се съгласил да не се събират доказателства за тези факти.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

(СН)