Осъдиха отявлен хазартаджия на 3 години затвор

211

Отявлен любител на ротативките от Казанлък за пореден път влезе в затвора, като този път престоят му там ще бъде за 3 години.

Познатият в родния си Град на розите с прозвището Машинката – 43-годишен Сергей Иванов, застана пред Темида по обвинение в кражба на 1 166 лв. от денонощен магазин в Стара Загора на 6 септември м.г.

С медицинска маска на лицето, след като цяла нощ бил в игрална зала, където проиграл и последните си пари, към 7:50 часа сутринта казанлъчанинът влязъл в магазина, поръчал пакет цигари и вафла и когато продавачката се отместила от касовата зона, прибрал оставен на рафта найлонов плик, в който били събрани приходите от нощната смяна.

Минути по-късно Машинката отново хлътнал в близка игрална зала, където за отрицателно време похарчил плячката.

Иванов е бил задържан седмица по-късно за друга кражба, но в хода на разпитите „споделил опит“.

Въпреки че на първа инстанция делото е преминало при съкратено следствие и първоначалната присъда била намалена с 1/3, мъжът останал недоволен и обжалвал.

Окръжен съд – Стара Загора, в свое заседание е потвърдил размера на наказанието и Машинката вече „търка нара“ в затвора. Там му предстои да дочака нов обвинителен акт, отново за кражба. Запознати разказват, че Иванов е станал „клиент“ на криминалистите, доста преди да навърши пълнолетие, до сега има затворнически „стаж“ в рамките на три петилетки, като за последно е излязъл на свобода в края на май 2021 година.

Петър ХРИСТОВ