Осъдиха на 5 месеца затвор казанлъчанин, ругал полицаи

176
Снимка: kazanlak.com

Районен съд – Казанлък, наложи ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер на пет месеца на 47-годишния К. П. за извършени хулигански прояви спрямо полицейски служители. Наложеното наказание, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, е по силата на одобрено от Районен съд – Казанлък, споразумение, постигнато между подсъдимия, защитника му и представител на прокуратурата в Казанлък.

Пред съда К. П. е признал вината си, че на 13 октомври м.г. е извършил непристойни действия – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на РУ – Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и е извършено в условията на опасен рецидив.

По случая е установено, че след като на адреса на казанлъчанина отишли полицейски служители, той се барикадирал в дома си, поради което на място пристигнали и специализирани полицейски части, участвали в задържането му.

В съдебна зала подсъдимият е заявил, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно е подписал споразумението и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред. Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда, уточняват от пресцентъра на съда.

(СН)