Осъдиха на 3 години затвор казанлъчанин, ограбил 75-годишна жена

683

Състав на Районен съд – Казанлък, одобри споразумение, постигнато в разпоредително заседание между 21-годишния И.И., защитника му и представител на Районната прокуратура.

Наказанието, което ще търпи подсъдимият, е в размер на 3 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което той е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда 21-годишният И.И. се е признал за виновен в това, че на 12 май т.г. в Казанлък, в близост до жилищен блок No 16 на ул. „Илинден“, чрез използване на физическа сила е отнел от 75-годишна жена полиетиленова чанта с хранителни продукти и пари, която носела в ръка.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Също със споразумение, одобрено от Районен съд – Казанлък, е приключило делото срещу 45-годишна жена с инициали С.Д., подсъдима за продажба на стоки на световноизвестни марки, без да има съгласие от притежателите на правата им. Обвиняемата е признала, че в периода от 31 март 2022 г. до 25 февруари т.г. посредством профил във ФБ в платформата за интернет комуникация е предлагала 196 броя „маркови“ слънчеви очила и 53 броя търговски опаковки за тях (калъфи).

С.Д. е осъдена на пробация и глоба от 1000 лв., а веществените доказателства, иззети от обвиняемата, се отнемат в полза на държавата и предстои да бъдат унищожени по надлежния ред.

(СН)