Осъдиха на 20 години затвор мъж от Хрищени, убил едномесечното си бебе

2030
Къщата в Хрищени, в която пияният и дрогиран рецидивист убил с юмруци едномесечното си бебе

Двадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим постанови Окръжен съд – Стара Загора, спрямо 33-годишния Ганчо И. от старозагорското село Хрищени.

Делото се гледа от разширен състав, в който участваха двама съдии и трима съдебни заседатели.

Ганчо И. е признат за виновен за това, че умишлено е умъртвил рождения си малолетен син – бебе на един месец, като деянието е извършено с особена жестокост и в условията на опасен рецидив.

Убийството на пеленачето е станало около полунощ на 31 август 2021 г., когато вбесеният от плача му Ганчо първо набил майката, с която живеел на съпружески начала, а след това стоварил юмруци и върху телцето на бебето и го хвърлил на земята. Минути по-късно заспал на кревата и дори не обърнал внимание на пристигналите след обаждането на телефон 112 спешни медици. Те обаче само констатирали смъртта на пеленачето и уведомили Първо РУ „Полиция“ в Стара Загора за трагедията.

По главата и тялото на детето имало множество травматични увреждания. От заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза е установено, че смъртта му е настъпила като резултат от черепно-мозъчна травма.

Подсъдимият, който има сериозно криминално минало, е извършил престъпното деяние, след като няколко дни бил под влияние на алкохол и наркотици.

Присъдата на първоинстанционния съд подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

(СН)