Осъдиха лекар за шофиране в пияно състояние

448

56-годишен лекар от болницата в Нова Загора е осъден на 6-месечен престой зад решетките за шофиране в пияно състояние, изпълнението на присъдата е отложено за срок от 3 години. Мeдикът е бил спрян за проверка около 13:40 часа на 5 януари по старозагорския булевард „Никола Петков“, след като на пътните полицаи направило впечатление, че автомобилът му „Пежо 307“ се движи с неразумно висока скорост.

При проверка с дрегер станало ясно, че д-р Данчо Д. Д. е седнал зад волана с 2.03 промила алкохол в издишания въздух. Наложило се да прекара денонощие в ареста и на практика там е посрещнал и имения си ден.

На 24 януари състав на Районен съд – Стара Загора, е одобрил споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. Докторът е признал вината си и през следващата половин година свидетелството му за правоуправление на МПС ще бъде „на трупчета“.

От ръководството на МБАЛ „Св. Петка“ в Нова Загора, където работи лекарят, който по специалност е интернист, уточниха, че в деня, когато бил хванат да шофира в нетрезво състояние, бил в отпуск. До сега не е имало случай да дойде пиян на работа, категоричен е управителят на здравното заведение д-р Станка Иванова, която от репортер научи за случилото се с подчинения й.

Христо ХРИСТОВ