Осъдиха двама за уличен грабеж на тийнейджъри

93

30-месечна ефективна присъда ще изтърпява 29-годишният Ламбо Л., който застана пред Темида за уличен грабеж в съучастие с 35-годишния Любомир Н., при който от две непълнолетни момчета били отнети джобните им пари.

Наказанието е в резултат на одобрено споразумение от състав на Окръжен съд – Стара Загора, с което вече осъжданият за аналогични престъпление Ламбо Л. признава всички събрани по досъдебното производство факти и обстоятелства. Ортакът на Ламбо също е признал вината си, но присъдата за него е 24-месечна с петгодишен отлагателен срок тъй като се оказал с чисто съдебно минало.

Грабежът е бил извършен около 18:30 часа на 31 юли м.г. в близост до кръстовището на улиците „Свети Княз Борис I“ и „Иван Шишман“. Жертви на престъплението са били две 15-годишни момчета. Извършителите заплашили тийнейджърите с побой и успели да ги преджобят, тръгвайки си с около 60 лв. Сигналът до МВР е бил подаден трийсетина минути по-късно.

Двамата грабители са били задържани на 1 август и до одобряването на споразумението са били с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Христо ДИМИТРОВ