Оставиха в ареста измамник, представял се за заместник на Гешев

107

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на Районния съд в Казанлък спрямо 54-годишен мъж, който в съучастие с 29-годишен столичанин и още едно неустановено до момента лице въвел в заблуждение възрастна жена, че разговаря със заместника на главния прокурор Иван Гешев и трябва да съдейства при залавянето на опасни престъпници.

Измамата, за която е обвинен вече осъжданият за аналогично престъпление Росен Алексиев, е станала на 6 юли, когато мошениците заблудили 79-годишната Мара Ж. от Града на розите и тя оставила върху капака на лек автомобил, паркиран на улица „Братя Миладинови“, пакетче с 6 500 лв. и няколко златни накита.

Алексиев и ортакът му Константин Богданов са били задържани в хода на специализирана акция с участие на криминалисти от Стара Загора и Велико Търново на 3 август, при обиска в тях са открити голяма сума пари и бижута, плячка от няколко измами на територията на двете съседни области.

Росен и Константин са част от организирана група за телефонни измами, двамата са изпълнявали ролята на „мулета“, които пренасяли парите и златото по трасе за Румъния, където са ги предавали на основните организатори, коментират от прокуратурата. Заради чистото си минало Константин е пуснат на свобода с парична гаранция от 500 лв.

Христо ДИМИТРОВ