Организират среща „Общината – по-близо до гражданите“ в Стара Загора

197

На 20 октомври от 17:30 часа в зала „П. Р. Славейков“ на общинската администрация в Стара Загора ще се проведе среща с граждани на тема „Общината – по-близо до гражданите: Какво е направено и какво още следва да се направи“. Форумът се реализира в партньорство между Община Стара Загора и Международния републикански институт (IRI) и поставя акцент върху гражданското участие и ангажираност на общинско ниво.

Целта на събитието е да се потърсят идеи и обратна връзка от гражданите за това какво следва да се направи, за да се доближи общината до обществото, да бъде по-лесна за комуникация и проследяване на работата, да стане по-достъпна и прозрачна. Представител на Общината ще запознае гражданите със съществуващите възможности за участие на общинско ниво, както и стъпките, които администрацията вече е предприела в тази насока.

Форумът е част от програмата на IRI за справяне с уязвимостите към корупцията на общинско ниво. В срещата ще се включат представители на общинска администрация и Общински съвет.

(СН)