Опожариха „Мерцедес“ на строителен предприемач

1058
Опожареният автомобил става само за скрап

Лек автомобил „Мерцедес B 200C“ с регистрационен No CТ1313PB, притежание на строителен предприемач, е бил запален умишлено на старозагорската улица „Пирин“ No 9 в съседство с кооперацията, където живее със семейството си собственикът му.

Сигналът за пожара е бил подаден от съседи към 02:47 часа в петък, на място са се отзовали два екипа на РД ПБЗН – Стара Загора, които успели да локализират огнището и да предотвратят разрастването на пожара към къщата, до която е било спряно лъскавото возило. Свидетели на произшествието споделиха, че чули два много силни взрива, най-вероятно от предните гуми, огънят е бил с височина почти 3 метра и пламъците направо „облизали“ покрива на къщата, която наскоро е била ремонтирана. По думите на собственика на къщата, който живее в апартамент на съседна улица, мерцедесът бил паркиран от притежателя му в късния следобед. Двамата разменили по няколко реплики в смисъл, че колата не трябва да остава толкова близо до елтаблото на фасадата.

Собственикът на къщата, до която е била паркирана предния ден колата, научил за инцидента часове по-късно от приятел

Притежателят на опожареното возило наскоро закупил недовършен етаж от съседна кооперация, направил ремонт и дори успял да продаде два от гаражите и по тази причина паркирал на улицата.

Пожарът е унищожил изцяло двигателя и предната част на купето, колата е годна само за скрап, тепърва ще се установява каква е причината, лаконично съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора. Кварталът е в съседство с голям търговски обект, но в близост няма охранителни видеокамери.

Христо ХРИСТОВ