Окръжен съд – Стара Загора, остави за постоянно в ареста 5-мата обвиняеми за умишлено убийство в центъра на Казанлък

345

Те се оправдаха със самоотбрана

Окръжен съд – Стара Загора, взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 42-годишната А. Е., непълнолетния й син К. К. на 16 години, 41-годишния С. Е., 22-годишния М. Ш. и 21-годишния С. Т. Петимата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 20 март в центъра на Казанлък, в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили 37-годишен мъж по време на масов бой.

По делото са били назначени повече от 20 съдебни експертизи. Пред съда обвиняемите казаха, че са се самоотбранявали.

От събраните доказателства спрямо тях е повдигнато обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс. В случай че бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 от Наказателния кодекс.

Служебните защитници на обвиняемите посочиха, че засега няма да обжалват приетите мерки, но имат тридневен срок да решат това.

По време на заседанието за гледане на постоянната им мярка в района на съда имаше засилено полицейско присъствие с екипи на жандармерия и на Областната дирекция на МВР.

Междувременно стана ясно, че един от пациентите, настанени в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора след масовото сбиване на 20 март, остава с опасност за живота. Настанените там са общо петима, но състоянието на останалите се подобрява.

В МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък има един пациент в среднотежко състояние, а един предстои да бъде изписан.

В материала е използвана информация от БТА