Общински служители и доброволци почистиха и освежиха два парка и района около Стария чинар

935

Служители на общинската администрация в Стара Загора съвместно с доброволци бяха част от националната кампания на bTV „Да изчистим България заедно“. Три бяха локациите, избрани от администрацията в съботния ден, а консумативите бяха осигурени от звено „Озеленяване и комунални дейности“.

В парк „Александър Стамболийски“ зам.-кметът по „Транспорт, чистота и екология“ Радостин Танев, общински съветници, звено ОКД и десетки доброволци подмениха счупените фризове на всички пейки и ги обновиха с нов цвят. Секретарят на общинска администрация Делян Иванов, началници на отдели и служители се включиха в почистването на зелените площи на парк „Загорка“ и труднодостъпните места.

Третата локация бе районът около Стария чинар, където също бяха направени уборка и освежаване на парковата мебел.

За всички желаещи да почистят междублоковите си пространства, зелените площи, спортните и детските площадки в районите, в които живеят, бяха осигурени чували и ръкавици от административните бюра в града.

С мисъл за околната среда в кампанията се включиха институции, неправителствени организации и местни фирми.

Традиционно за количествата депонирани отпадъци, събрани в рамките на кампанията, не се дължат отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците.

Припомняме, че преди две седмици представители на Община Стара Загора и доброволци почистиха пътеките около „Бранителите на Стара Загора“ и боядисаха пейките в парка около паметника.

Кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“, организирана от Общината, ще продължи и на други локации в града.

(СН)