Община Чирпан подари незабравим бал на абитуриентите

1478

За първи път двете средни училища в община Чирпан – ПГСС и СУ „П. К. Яворов“, празнуваха заедно завършването си на общ абитуриентски бал. Поканата за тази нова инициатива е на кмета Ивайло Крачолов с идеята празничното изпращане на зрелостниците да бъде подарък за тях, а събитието да се превърне в традиция за следващите випуски. Тя бе обсъдена още миналата година в училищни дискусии от зрелостниците и единодушното си съгласие те изразиха на среща с кмета, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Абитуриентите бяха посрещнати тържествено в комплекса „Мидалидаре Естейт“, кметът приветства младите хора и им пожела да помнят научените уроци, да са смели в реализирането на целите си, да продължат образованието си и да се върнат в родния край, защото тук винаги ще ги очакват. За забавния празник се грижиха актьорът Краси Радков, изпълнителят Боян Бонев и DJ Jeryco. Центърът за обществена подкрепа изработи украсата в залата и арт инсталацията пред Община Чирпан за техните красиви фотоспомени.

И тази година стоте чирпански абитуриенти, изпратени от своите родители, учители и приятели, преминаха в 12 дефилета по централните улици и огласиха празнично града.

(СН)