Община Стара Загора ще изгради площадка за деца с дигитални проблеми по проект на ученичка

1276

„Заедно със заместник-кмета Мартин Паскалев се срещнахме с Деница Димитрова, която е победител в Националния младежки конкурс на Национално сдружение на общините в Република България – НСОРБ. Идеята, с която е спечелила, е изграждане на площадка за деца с двигателни проблеми.

Поемаме ангажимент този проект да бъде финансиран от Община Стара Загора през 2024 г. Радвам се, че имаме такива активни млади хора, които заслужават подкрепа за идеите си!“, обяви във ФБ-профила си кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Припомняме, че победителката в Националния младежки конкурс на НСОРБ – „Аз за моята община: един проблем – едно решение“, който провокира младежите да предложат своя идея за решение на конкретен проблем в тяхната община, е възпитаничка на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“.

Деница Димитрова е получила съдействие при подготовката на проекта си от Центъра за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора. Освен парична премия от 2 000 лв. старозагорката ще вземе участие като един от ключовите говорители във встъпителния форум на местната власт за мандат 2023 – 2027, който ще се състои на 11 декември в София.

(СН)