Община Стара Загора и сдружение „Брат за брата“ стартират кампания за подпомагане на хора в нужда

78
Участниците в брифинга

Община Стара Загора и сдружение „Брат за брата“ стартират благотворителна инициатива по събиране на парични средства за хора в нужда. Кампанията между местната власт и неправителствената организация цели да подпомогне пострадалите от икономическите последствия на коронавируса хора в общината. Групата, която попада в обхвата на инициативата, са граждани, които са загубили работата си след въвеждането на извънредно положение в страната, хора в неплатен отпуск, самотни майки и всички пострадали от мерките.

„Със сдружение „Брат за брата“ си подаваме ръка за тази благотворителна кампания. Целта е да осигурим нужните продукти на нуждаещи се“, обяви на онлайн брифинг кметът Живко Тодоров. Гражданите, които попадат в допустимата за подпомагане група, могат да се свържат със сформирания екип на телефон 0884 06 24 98. Записването на нуждаещите се ще започне от понеделник, 6 април.

На този номер ще отговаря представител на сдружение „Брат за брата“. На първия етаж в сградата на Община Стара Загора ще заседава специална комисия, която ще разглежда молбите за поискана помощ. В нея са включени общественици, както и Павлина Делчева – директор на дирекция „Социално подпомагане“, която ще помага за отсяване на най-нуждаещите се, за да бъдат избегнати злоупотреби. Жителите на кв. „Лозенец“, трайно безработните ще могат да се обръщат към други организации за помощ.

Събирането на средства започва от днес – 3 април. Парите ще бъдат превеждани по сметка на сдружение „Брат за брата“. Всеки дарен лев ще бъде публикуван на страницата на организацията, както и на сайта на Община Стара Загора. В рамките на брифинга кметът на Стара Загора призова представителите на бизнеса и хората с възможности да се включат в благотворителната кампания. „Тези пари ще отидат за хора в нужда. На тях в създалата се ситуация няма кой да им помогне и тук идва отговорността на местните общности. Сега е моментът да покажем солидарност“, подчерта кметът Живко Тодоров. Той обяви, че ще е сред първите с лично дарение за инициативата.

Председателят на сдружение „Брат за брата“ Антон Лазаров също призова повече хора да се включат в кампанията. Той подчерта, че ситуацията, породена от разпространението на коронавируса по света, е сложна и затова е нужно обществото да прояви солидарност с най-засегнатите в момента.

Банкова сметка на Сдружение „Брат за брата“:

Клон: ПИБ – гр. Стара Загора
IBAN BG57FINV91501217430192
BIC FINVBGSF
Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА – СТАРА ЗАГОРА
Основание за плащане: Дарение – коронавирус

Живко ИВАНОВ