Община Казанлък – с отличие за лидер във Фестивалния туризъм на BATI 2022

93

Община Казанлък бе отличена за лидер във Фестивалния туризъм на осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry (BATI) 2022 г. На официална церемония в София организаторите от „ВИП Комюникейшън“ ЕООД за поредна година наградиха общини, хотелиери, туристически агенции и мениджъри в туризма от различни държави на Балканите за значими постижения в най-важната сфера за развитието на Балканския полуостров.

Измежду 17 категории в сферата на туризма Фестивалът на розата в Казанлък спечели трофея за „Фестивален туризъм“. Категорията обхваща фестивали, събития и изложби, които привличат над 3 000 посетители с цел увеличаване на туристите в дадена дестинация и създаване на значителен икономически ефект в туризма за региона и Балканите.

Въпреки извънредните условия и ограниченията, свързани с пандемията, при спазване на всички мерки за безопасност през 2021 г., за разлика от 2020 г., Община Казанлък успя да реализира някои от най-важните за развитието на туризма си събития на живо, което доведе до значително повишаване на туристическата посещаемост в града, в сравнение с предходната година.

В рамките на Празник на розата `2021, преминал под мотото „Да се върнем към корените“, Казанлък посрещна туристи от цял свят, които споделят емоциите от традиционните за региона ритуали „Розоварене“ и „Розобер“ и отдават почит към красивото цвете – емблема на България. През 2023 г. Община Казанлък подготвя още по-атрактивни културни събития, посветени на юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък.

(СН)