Община Казанлък е готова с пакет антикризисни мерки за граждани и местния бизнес

46

Той е изготвен от икономически екип с участието на юристи и експерти от водещи казанлъшки предприятия

Община Казанлък е готова с пакет от антикризисни мерки, които да подпомогнат социално слабите граждани и местния бизнес, да преодолеят създалата се икономическа ситуация вследствие на борбата с разпространението на коронавируса. Това съобщиха от Общинския оперативен щаб на онлайн брифинг днес. От там посочиха, че социалният пакет от мерки е изготвен от кмета и икономическия екип на общинска администрация съвместно с юристи и експерти-финансисти от водещи казанлъшки предприятия на база анализ на приходите и разходите на Община Казанлък в извънредното положение и прогнозните такива до края на годината.

Антикризисният пакет от мерки предвижда да подпомогне социално слабите граждани, най-засегнатите представители на малкия и среден бизнес в общината, градския транспорт, звеното по чистота и социалните дейности. В пакета е включено и подпомагане на бъдещото Инфекциозно отделение с нужното му оборудване, както и допълнително заплащане за труда на персонала в отделението, хранене и настаняване в общински жилища.

Всички мерки ще бъдат включени в доклада, който кметът на Общината Галина Стоянова ще внесе за разглеждане от Общинския съвет, за промяна на бюджет 2020. Предвижда се извънредното заседание на съветниците да се състои до 15 април.

Пакетът с антикризисните мерки предстои да бъде представен пред обществеността на 7 април (вторник) от 12:00 ч. на специална онлайн пресконференция.

От Община Казанлък и Общинския кризисен щаб отново призовават жителите да спазват мерките в борбата с разпространение на коронавируса и да си останат вкъщи.

(СН)