Общественият дарителски фонд – Стара Загора – с поредно дарение за медици на първа линия

60

Обществен дарителски фонд – Стара Загора, направи поредното дарение във връзка с кампанията в помощ на държавните и общински болници в борбата им с COVID-19.

Дарението – мобилен, 6-канален ЕКГ апарат Contec ECG600G за Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с ръководител проф. Пекова, бе връчено от Даниела Димова – директор на Обществен дарителски фонд.

Преди това на входната врата на клиниката, която обслужва болни от коронавирус пациенти от началото на пандемията, бе монтирана система за контрол на достъпа – електрическа брава с осигурени 45 безконтактни карти, както и паник-бутон. „Изключително благодарни сме за това съоръжение, което дава спокойствие на работещите при нас медици,“ сподели проф. Пекова. УМБАЛ „Киркович“, Инфекциозна клиника и Общинска болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания получиха общо 55 кутии ръкавици с различни размери, които са и един от най-необходимите консумативи. Всички тези дарения са реализирани със средствата, в размер на 3 230 лв., дарени от Alltech България ЕООД, най-големия досега дарител в кампанията.

Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания – Стара Загора получи и 50 комплекта спално бельо, дарени от Граждански клуб ЛИПА,

на стойност 1 450 лв., както и две компютърни конфигурации с инсталиран програмен продукт, закупени с дарени средства от Търговско-промишлена палата и „Ритъм 4 ТБ“.

Постъпилите в Обществения дарителски фонд – Стара Загора, финансови средства се оползотворяват на 100% в полза на медицинските заведения. Всички дарения са предварително съгласувани с ръководствата на болничните заведения, уточниха от фонда.

Всеки гражданин или фирма, които желаят да подкрепят медиците в борбата им с CОVID-19, могат да станат дарители за кампанията по сметка:

Обществен дарителски фонд – Стара Загора

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D

Банков код: FINVBGSF

Основание: дарение