Обучителни семинари за строителни фирми ще се проведат в Стара Загора

168

Обучението е безплатно

На 28 и 29 юни 2021 г. в зала „П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се проведат безплатни обучения за строителни фирми, които имат желание да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит в тази сфера. В обучението ще бъдат представени строителните поръчки, възлагани от Община Стара Загора в последните 2 години, както и планираните за 2021-ва строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро, така че желаещите фирми да имат достатъчно време да се подготвят за тях. В практическата част ще бъде демонстрирана стъпка по стъпка работата с ЦАИС-ЕОП и как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея. Експерт-юрист по ЗОП ще обърне внимание на важни теми относно правилната подготовка и най-често срещани проблеми при кандидатстване в обществени поръчки.

Строителните поръчки, които Община Стара Загора обявява всяка година, са възможност за местните фирми да участват в тях. Сключването на договор с публичен възложител обаче не е толкова лесно документално. По-малките фирми срещат затруднения да подготвят и подадат правилно своето предложение, тъй като изискванията в публичния сектор нямат нищо общо с частните сделки. През 2020 г. се въведе и нова електронна система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП, която затруднява по-неопитните участници.

За участие в семинара са поканени фирми от цялата Старозагорска област – обучението е специално за строителни фирми, но желаещи от други сектори също могат да се включат.

Семинарите се провеждат в два дни по 4 часа на ден: на 28 юни от 14:00 часа, на 29 юни от 10:00 часа.

Обучението е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на office@tender-service.bg или на тел.0894 649 501. Ще бъде възможно и онлайн включване през платформата Zoom.

Проектът се реализира от платформата tender-service.bg, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

(СН)