Обвиняемият Божков започна учредяването на партията си онлайн

97

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков обяви официално първата стъпка за учредяването на партията си „Българско лято“. Той е събрал инициативния комитет, който трябва да приеме учредителна декларация. След това ще се проведе и учредително събрание, на което трябва да се съберат поне 500 души, които да приемат устав и да изберат ръководство. Ако всичко това бъде изпълнено – партията трябва да внесе документите си за регистрация в Софийски градски съд, които да прецени дали да ги одобри или не.

За създаването на инициативния комитет съобщи хазартният бос в профилите си във „Фейсбук“ и „Туитър“ придружени със снимки и видео от сбирката, предаде mediapool.

Събирането е станало дистанционно – Божков от дома си в Дубай приветства около 20-30 души, отишли на сбирката в столичен хотел, е видно от разпространените кадри.

„Днес „Българско лято“ бе стартирано с маски, но в политиката му маски няма да има“, написа Божков.

Срещата на Инициативния комитет е била открита от Борис Соколов. Той е на 36 години и през по-голямата част от професионалния си път е работил в „Еврофутбол“, като от няколко години е директор на отдел „Маркетинг“ в компанията.

В ocнoвитe cи пaртиятa щяла да залага cлeдвaнeто на принципитe нa прякaтa дeмoкрaция и върхoвeнcтвo нa зaкoнa, и увaжeниe към мнoгooбрaзиeтo нa oбщecтвoтo във вcичкитe му фoрми. Борил Соколов е съобщил, че през ноември ще бъдат обявени програмата, мисията, платформата и целите.