Няма болни на студено в УМБАЛ „Киркович“

227

Във връзка с информация във Фейсбук за липсата на отопление в държавната болница днес от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, съобщиха, че изнесените твърдения не отговарят на истината.

„В лечебното заведение отоплението е налично. Денонощно се следят температурите и топлоподаването е в съответствие с температурните разлики. Преди дни имаше нарушено подаване в три клинични звена, но аварията е отстранена. В тези клиники са осигурени самостоятелни отоплителни уреди, така че температурата в помещенията е спазена“, съобщи изпълнителният директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

Миналата година в експлоатация беше пусната новата парова централа на УМБАЛ „Киркович“, но отоплителната инсталация вътре в големия корпус е изградена през 1977 г. и до момента ремонти по нея не са извършвани. Здравното заведение има изготвен инвестиционен проект за отоплителната инсталация на стойност 3.2 млн. лв. Проектът още миналата година е бил депозиран в принципала – Министерството на здравеопазването, но към момента от там няма отговор.

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА