Нов рекорд на телефонна измама в Стара Загора

1286

65-годишна жена се прости с 42 000 лева

Жителка на Стара Загора се прости с 42 110 лв., след като на три пъти в рамките на 5 дни е станала жертва на телефонни измамници.

Жалбата на 65-годишната жена е била подадена в Първо РУ „Полиция“ на 28 февруари, по думите й изнудването за пари е започнало на 21-ви, като непрекъснато се сменяли схемите. Първоначално й поискали пари за спешна операция на неин близък, след това я заплашили, че ако не плати откуп, ще й запалят апартамента, а на финала я „вързали“ с класическото „ние сме от полицията, преследваме опасни престъпници и се нуждаем от вашето финансово съдействие.“ Първия път старозагорката метнала 4000 евро от терасата на кооперацията си, следващите два пъти оставяла „даренията“ по пейки в градските паркове „Ал. Стамболийски“ и „Пети октомври“. Общата сума на финала достигнала 19 155 евро и 3800 лв.

На 27 февруари в капана на телефонните измамници попаднал и 82-годишен мъж от Града на липите, който по същата „МВР-схема“ се простил с 2600 лв., които хвърлил от прозореца на апартамента си. От началото на годината на територията на Старозагорска област са засечени общо 18 измами, като отмъкнатите средства гонят 100 бона, задържани са само три мулета.

Христо ДИМИТРОВ