Новогодишна наздравица в Операта на 31 декември

190
Диригентът Емир Нуханович

За пръв път на старозагорска сцена в новогодишната нощ ще гостуват босненският диригент Емир Нуханович и френският пианист Ерик Бретон

В навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18:00 часа Държавна опера – Стара Загора, ще представи за пети път „Новогодишна наздравица“. Празничният концерт е последното голямо музикално събитие за успешната за Старозагорската опера 2021 година. Всички зрители, които изберат да започнат своето празнично новогодишно тържество от уютната зала на Операта, ще имат възможността да повдигнат настроението си с богата и атрактивна програма, представена от великолепни солисти. Концерта ще дирижира забележителният диригент от Босна и Херцеговина Емир Нуханович, режисьор е Славчо Николов, сценичен дизайн и костюми – Гендони. Участват солистите на Държавна опера – Стара Загора, Ивайло Джуров, Елена Петрова, Симона Кодева, Емилия Джурова, Марин Русинов, Инна Андреева, Тереза Бракалова, както и атрактивната двойка млади оперни певци Велин Михайлов и Лилия Илиева.

Пианистът и композитор Ерик Бретон

Особена чест е присъствието в програмата на именития френски пианист Ерик Бретон, който ще изпълни заедно с оркестъра на Старозагорската опера „Варшавския концерт“ на Ричард Адинсел. Ще прозвучат популярни увертюри, арии от опери, оперети и мюзикъли на Джоакино Росини, Франц Лехар, Йохан Щраус, Джакомо Пучини, Имре Калман, Ленард Бърнстейн, песни от Стефан Димитров, Франк Синатра и др. Диригентът Емир Нуханович е избрал концертът да завърши с празничната бърза полка от Йохан Щраус „На лов“.

В цената на билета за новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди.

Диригентът Емир Нуханович, който нашумява по време на войната в Босна и Херцеговина, организирайки концерти, а Сараевската филхармония не спира своята дейност дори под падащите над Сараево бомби, и пианистът и композитор Ерик Бретон гостуват за първи път на сцената на Старозагорската опера в новогодишната нощ.

(СН)