Нови вълнуващи истории за старозагорци, живели преди век, ще разкрие новият безплатен градски тур

187

В завладяващата обиколка „Старите сгради разказват“ участниците ще чуят любовни истории и ще прочетат неизпратени писма

И този септември жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето. Тази събота и неделя (10 и 11 септември) от 10:00 часа пред Туристически информационен център (бул. „Руски“ No 27) ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват“.

В нея участниците в безплатния тур ще чуят срамежливи любовни истории, ще прочетат неизпратени писма и картички и ще открият забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от век. Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще бъдат видени през погледа на предците ни.

Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център, на тел.: 042/ 62 70 98, или като последват линка към формата: https://forms.gle/A2f4pnA3eZ2Vae5Y6

Местата в групите са ограничени до 20 души. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 11 септември – минимумът за група е 8 души, при по-малко записани турът няма да се състои, уточняват организаторите.

(СН)