Новият кмет на Чирпан положи клетва

222

Новоизбраният кмет на Чирпан Ивайло Крачолов, издигнат от най-широката местна коалиция, незапомнена досега в Града на Яворов, днес встъпи официално в длъжност, полагайки клетва пред областния управител Гергана Микова и жителите на общината. Заедно с него клетва положиха кметовете на кметства и 20 общински съветници (1 от съветниците отсъстваше).

Припомняме, че през последните 8 години Чирпан бе управляван от БСП, чийто финал бе белязан с блокирани банкови сметки на Общината. Ивайло Крачолов спечели кметските избори на втория тур в конкуренция с кандидата на друг представител на БСП. Зад Крачолов застанаха партиите: ГЕРБ, НФСБ, СДС, БЗНС, ПД Социалдемократи и Атака, с категоричното послание, че Чирпан има нужда от промяна и тя трябва да започне веднага след изборите.

Клетвата в Чирпан

„Обещавам честно, открито и прозрачно управление. Нека да работим така, че след 4 години, когато се изправим пред своите съграждани, да можем с открито лице да им кажем какво сме свършили по време на мандата си. Чирпан има много проблеми. Решаването на част от тях не търпи отлагане. Трябва всички да се обединим, да загърбим политическите си пристрастия и да започнем заедно работа“, призова в първото си кметско слово Крачолов.

След тайно гласуване за председател на Общинския съвет бе избран Иван Станчев, представител на същата местна коалиция от партии. Той бе единствената номинация и получи подкрепата на 14 общински съветници.

По време на тържествената сесия водосвет за здраве и благополучие на Чирпан и неговите жители отслужиха свещеници от Старозагорската епархия.

Клетвата в Опан

Днес избраниците на още една община в Старозагорска област положиха клетва. Зам.-областният управител Красимир Червилов закле преборилия се за втори мандат кмет на община Опан Генчо Колев, кметът на село Ястребово Боньо Бонев и 11-те общински съветници. За председател на ОбС Опан бе избран Димо Димов от ВМРО-БНД, който спечели с 6 гласа „за“ пред втория номиниран – Минчо Чавдаров от „БСП за България“.

Материала подготви:
Йовка НИКОЛОВА