Нова екологична машина се включва в събирането на есенните листа в Казанлък

136

От днес Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ включва в събирането на есенните листа и отпадъци нова електрическа машина, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Листочистачката се придвижва самостоятелно, изцяло на електрическа енергия за задвижване и всмукване на отпадъци. Компактната вакуумна машина отговаря на всички съвременни европейски стандарти и е снабдена със система за впръскване при необходимост на дезинфекционен разтвор върху силно замърсени отпадъци, с контейнер за вода. Работата й е подпомогната от екологичния електромобил, който Община Казанлък закупи през март миналата година.

Новата придобивка също е финансирана от бюджета на Община Казанлък. С финансовата подкрепа на Националния доверителен екофонд по Инвестиционната програма за климата през месец октомври се очаква доставка на още един електрически автомобил за нуждите на Община Казанлък от категория L7, по проект за насърчаване на използването на електромобили.

През тази година в почистването и поддръжката на парковете в Казанлък общинското предприятие прибави и два тримера, които без шум и прах оформят зелените площи. Те позволяват поддръжка на парковите пространства без замърсяване на въздуха и гарантират спокойния престой на гражданите.

(СН)