Непълнолетни крадци на автомобил си признаха вината и отърваха решетките

90

С условни едногодишни присъди се разминаха двама непълнолетни крадци на лек автомобил „Мазда“, като признаха вината си и сключиха споразумение с наблюдаващия прокурор. Колата е била притежание на 65-годишна жителка на село Нова махала, община Николаево и била задигната с използване на подправен ключ през нощта на 12 март. След сигнал на собственичката е намерена ден по-късно изоставена в блатиста местност на брега на река Тунджа. В хода на образуваното досъдебно производство станало ясно, че старичкото возило е било подкарано от 16-годишния Димитър Д., който бил в комбина с първата си братовчедка Бистра Д.

Непълнолетните апаши признали, че искали да продадат автомобила на свой близък, за когото знаели, че скоро се е върнал от гурбет в Италия и си търси евтина кола. По пътя обаче им свършило горивото и за да не бъдат открити, избутали „Мазда“-та в блатото с надежда, че ще потъне. В купето обаче останал крик, на който с блажна боя било изписано името на собственика му и половин дузина фасове, в единия имало остатъци от марихуана. По тези дири криминалистите стигнали до извършителите седмица по-късно.

Тийнейджърската двойка е записана в документите на местното школо, но учителите не са ги виждали от месеци и дори мислели, че са отишли на гурбет с родителите си. Условните присъди са с 2-годишен отлагателен срок. Споразумението е одобрено от състав на Районен съд – Казанлък.

Христо ХРИСТОВ