Неправоспособен водач, блъснал дете в Гурково, се размина с условна присъда

81

Минимална присъда от 5-месечен престой зад решетките, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години, постанови състав на Районния съд в Казанлък по дело за блъснато на улицата дете от неправоспособен водач на лек автомобил. Наказанието е в резултат на постигнато споразумение между обвиняемия и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е било одобрено от съда в заседание от 11 юни. Инцидентът е станал посред бял ден на улица „Христо Ботев“ в град Гурково на 15 юни м.г. при движение на лек автомобил „Рено 19“, зад чийто волан е бил неправоспособният 32-годишен Янко А. от николаевското село Елхово.

Внезапно на пътното платно е излязло 4-годишно момиченце, водачът не успял да намали скоростта и колата го ударила, при което детето получава счупвания на лявата подбедрица и дясното рамо. Още същия ден е било образувано досъдебно производство, полевият тест не е установил злоупотреба с алкохол или наркотици.

Според протокола от съдебното заседание Янко Я., който е с основно образование и вече има предходно осъждане, е признал вината си за пътното произшествие и се е отказал от събиране на допълнителни данни за него. Той ще трябва да заплати направените в хода на досъдебното производство от ОД на МВР – Стара Загора, 714 лв.

Христо ДИМИТРОВ