Незаконен пункт за продажба на горива разкриха в Гурково

197
Иззетото от полицаите оборудване на мобилната бензиностанция

Баща и син от град Гурково са задържани след успешна реализация на полицейска акция за пресичане на случаи за незаконна търговия с акцизни стоки.

Засечката на 49-годишния Милен Генчев и 19-годишния му син Питър с полицаите е станала при проверка на товарен автомобил „Ивеко Дейли“ на паркинг по третокласен път между Гурково и село Конаре на 1 декември. В хода на проверката униформените установили в товарния отсек на возилото помпа с разпънати маркучи и осем метални варела с вместимост от по 200 литра, съдържащи различно количество дизелово гориво. При последвала допълнителна проверка в дома на Генчеви в Гурково е установен гараж, пригоден за продажба на горива. Там са били намерени съд с вместимост от 1000 литра, съдържащ дизелово гориво, с прикрепени брояч и пистолет за зареждане на горивото. В помещението са намерени и различни по вместимост пластмасови бутилки, съдържащи бензин и дизелово гориво. Иззети са общо 1700 литра дизелово гориво и 130 литра бензин, както и автомобилът, ползван като мобилна бензиноколонка.

В РУ „Полиция“ – Казанлък, е започната проверка за извършено престъпление по чл. 234 от НК, която продължава съвместно със служители на Агенция „Митници“, Пловдив. Според запознати до преди няколко месеца таткото работел в частна охранителна фирма. Предполага се, че намереното гориво е набавяно чрез кражба от преминаващи през Прохода на Републиката чуждестранни ТИР-ове.

Това е пореден случай за нелегално действаща бензиностанция в Гурково, миналия октомври бе задържан 54-годишният Митко Синдиката, след като в ползвания от него товарен „Фиат“ бяха намерени шест 200-литрови варела, които били свързани с 12-волтова помпа. В три от варелите имало 48 л дизелово гориво, за които водачът не можал да представи документи за произход.

Петър ХРИСТОВ