На 26 и 27 септември „Писта Стара Загора“ събира елита на родния автомобилен спорт

25

Дефиле на нови автомобили ще зарадва хилядите фенове на високите скорости и последните иновации в колите

През другия уикенд – на 26 и 27 септември, в Стара Загора ще се състои автомобилното състезание „Писта Стара Загора“. То е трети кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото му ще бъде дадено на 27 септември, от 10:30 часа, на източния пътен възел на града, а в съботния ден тренировките ще започнат от 13 часа.

Възстановеният и емблематичен за автомобилните фенове шампионат „Писта Стара Загора“ и тази година ще събере състезатели и почитатели на майсторското шофиране от цялата страна. „Започна записването на участниците и отново очакваме екипите на най-добрите пилоти у нас“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК „Стара Загора“. „Трасето е добре познато – 2.8 км, а групите са четири „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“, допълни Бояджиев. Между сериите зрителите ще могат да се насладят на специално подготвено дрифт шоу.

Като комплимент ще се връчат Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилият се старозагорски спортист, както и призове за всички класове и такива в отборното класиране. И тази година ще има награда „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на десеткратния шампион на България Георги Петров.

Сред проявите на събитието ще проведе и дефиле на нови автомобили. По време на ревюто ще бъдат представени модели от множество различни марки и модели.

Организатори на проявите са Община Стара Загора, АСК „Стара Загора“ и Българската федерация по автомобилен спорт.

(СН)