На 13 януари в Стара Загора ще бъде открито 14-ото издание на МЕНАР Филм Фест

174

Трогателна любовна история, режисирана от една от най-успешните ирански актриси Ники Карими, ще открие 14-ото издание на София МЕНАР Филм Фест в Стара Загора на 13-и януари.

Кинофестивалът представя пред българската публика най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им.

Събитието се провежда всяка година през януари и тече паралелно в София и други големи български градове. Организира се от „Позор“ и е най-мащабното подобно културно събитие за Балканите. В Стара Загора фестивалът се случва благодарение на партньорството на Книжарница в куфар и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Иранският филм „Казем Ага“, с който ще бъде открито 14-ото издание на феста в Стара Загора, е номиниран в 5 категории на водещия близкоизточен фестивал „Фаджр“, включително за най-добър филм и режисура.

В програмата на София МЕНАР Филм Фест в Стара Загора ще бъдат показани 6 игрални и 4 документални филма от Иран, Индия, Танзания, Египет, Испания, Турция и Казахстан.

Киномаратонът ще завърши на 29 януари с филма на един от най-любимите ни режисьори – Ян Артюс-Бертран.

Входът е с билети: 8 лв. редовен, 5 лв. за ученици и пенсионери.

Билетите се продават на касата преди всяка прожекция. Желаещите могат за закупят MENAR PASS за всичките 10 филма на цена от 50 лв. Организаторите уточняват, че прожекциите ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки.

(СН)