На стадион „Тича“ – без доста важни играчи и за двата отбора

55

Футболният тим на „Черно море“ приема „Берое“ в последен мач от днешната програма в ХVI кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион „Тича“ в Морската столица е с начало 16:45 часа. „Моряците“ се намират в отлична серия от пет двубоя без загуба в елита, а в последните си два мача заралии също бележат прогрес, като не допуснаха загуба. „Зелено-белите“ надвиха „Локомотив“ – София, като гост (0:3) и направиха равен с „Пирин“ (1:1).

До последно под въпрос за мача за варненци ще бъдат Стефан Велев и Георги Георгиев, тъй като и двамата имаха проблеми с контузии. Георгиев е твърде вероятно да попадне в групата, докато нещата за Велев изглеждат по-сложни. Родриго Енрике обаче със сигурност отпада от сметките. Той ще изтърпи втория мач от наказанието си, получено за червения картон срещу „Царско село“.

Умар Камара и Алиун Фал пък пропускат срещата за „Берое“. В последните дни се заговори за проблеми с нападателя и ръководството заради решението на Фал да пътува до Франция по време на паузата за националните тимове. В същото време клубът предложи нови договори на Тунгара и Сако.

Иначе почти четири години „Берое“ не познава вкуса на успеха на стадион „Тича“ във Варна…

(СН)