На НШ в Габрово младите лекоатлети U14 ще разпределят два комплекта медали

59

Габрово приема за втори път Националния шампионат (НШ) по лека атлетика за момчета и момичета U14. Българската федерация в Царицата на спорта обяви заявките за състезанието, в които фигурират имената на 329 деца от десетки клубове в цялата страна. Младите лекатлети ще участват в разпределението на два комплекта медали…

Всички участници ще участват на четирибой, като задължителните дисциплини са 60 м и 60 м с препятствия, а изборът на останалите дисциплини е между скок дължина и скок височина, и 600м/800 м и гюле.

В следобедните и вечерните часове на 3 юни (от 13 до 21 часа) заедно с НШ за момичетата и момчетата започва и международният турнир „Никола Вълчанов“.

Ние пък пропомняме, че 220 малки лекоатлети се изявиха в Детския спортен празник на Градсия стадион под старозгорското Аязмо. Надпреварата „Малките атлети“ предшестваше Деня на детето 1 юни и бе с насоченост към него. Участниците бяха разделени по възраст: деца, родени 2016-2017 година, ученици I-II клас и ученици III-IV клас. От организаторите – СК по лека атлетика „Берое“, отчетоха че състезанието е преминало при огромен успех. Младите спортисти са се представили добре и всички деца са получили награди“, обобщи пред радио „Стара Загора“ Мартин Банчев, треньор в клуба-организатор СКЛА „Берое“. В двете дисциплини: 60 метра гладко бягане и скок дължина – от място при малките и със засилване при по-големите, се изявиха лекоатлети от Хасково, Ямбол, Сливен, Харманли, Казанлък и Стара Загора.

От заралии най-добре са се представили Никол Минчева в скока на дължина, Борис Иванов в бягането на 60 метра и Теодор Райчев, също в скока на дължина…

(СН)